Guláš zo sumčeka afrického
Ingrediencie: 4 porcie
- 1 PL múky
- 4 PL masla
- 30 g oravskej slaniny
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 papriky, žltá a červená
- Soľ, korenie
- 1 ČL mletej papriky
- 1 šľahačková smotana
- Trošku octu
Postup prípravy:
Filety zo sumčeka afrického nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme v masle.
Odložíme z panvice a udržiavame teplé.
Slaninu, cibuľu cesnak a papriky nakrájame na malé kocky a necháme pomaly restovať vo výpeku, posypeme sladkou paprikou a pridáme okyslíme octom a zalejeme octom. Povaríme. Medzitým vyšľaháme dotuha šľahačku, primiešame, osolíme, okoreníme a znovu necháme krátko prevrieť.
Rybu vložíme do omáčky a krátko povaríme.