Filety zo sumčeka afrického s bylinkami
Ingrediencie:
- 2 šalotky
- 4 vetvičky Estragónu
- 75 ml bieleho vína
- 4 filety zo sumčeka afrického á 100 g
- 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
- Soľ a korenie
- Čerstvá petržlenová vňať
- 2 polievkové lyžice rozpusteného masla
- 250 ml šľahačky
Postup prípravy:
Cibuľu šalotku nakrájame na kocky, pridáme na panvicu spolu so 4 vetvičkami nahrubo nakrájaného estragónu, pridáme 75 ml bieleho vína, varíme až pokiaľ sa víno neodparí.Pripravíme si plech a 4 kusy alobalu alebo papiera na pečenie, potrieme ich rozpusteným maslom.
Poukladáme umyté a osušené filety, pokvapkané citrónovou šťavou, osolené a okorenené. Na vrch filiet pripravenú estragónovú zmes s šalotkou na panvici. Každú filetu polejeme šľahačkou a balíček zatvoríme.
Pečieme v predhriatej rúre 200°C po dobu 20 minút.