Knedličky zo sumčeka afrického
Ingrediencie: pre 4 osoby
- 1 kg čerstvého vyčisteného sumčeka afrického
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- Zväzok nakrájaného petržlenu
- Soľ, korenie
- 2 kusy staršieho pečiva
- 2 vajcia
- 2 PL strúhanky
- 250 g čerstvej brokolice
- 2 ks červená paprika
- 200 g šalotky nakrájanej na pásiky
- 1 mrkva
- 200 g hnedých šampiňónov
- 100 ml bieleho vína
- 100 g čerstvých klíčkov
- Soľ, korenia
- 2 PL oleja
- Olej na vyprážanie
Postup prípravy:
Sumčeka afrického pomelieme na mäsovom mlynčeku, žemle namočíme v teplej vode. Cibuľu najemno nakrájame na troche oleja do sklovita, k tomu pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, ďalej najemno nkrájanú petržlenovú vňať, všetko spolu udusíme.
Túto zmes pridáme k pomletému mäsu so sumčeka afrického, osolíme a okoreníme. Zo žemlí vytlačíme vodua tiež pridáme k zmesi. Potom primiešame 2 vajíčka. Pridáme strúhanku len na zahustenie. Podľa chuti dokoreníme.
Brokolicu rozdelíme na ružičky, krátko blanšírujeme ( prudko povaríme) v slanej vriacej vode, prelejme studenou vodou, aby nestratila zelenú farbu.
Očistenú papriku nakrájame na hrubé kocky, šalotky očistíme a rozdelíme na polovičky, očistenú mrkvu nakrájame, šampiňóny pokrájame na štvrtiny.
Na panvici rozohrejem 2 PL oleja a postupne pridávame mrkvu, papriku, šalotky, opečieme a asi 2 minúty necháme dusiť, potom pridáme šampiňóny a brokolicu, osolíme a okoreníme a dusíme ďalšie 2 minúty.
Prilejeme biele víno a necháme 2 minúty pod pokrievkou dôjsť. Medzitým z pripravenej zmesi vytvarujeme knedličky a v horúcom oleji vyprážame.