Knedličky zo sumčeka afrického

Ingrediencie: pre 4 osoby

Postup prípravy:

Sumčeka afrického pomelieme na mäsovom mlynčeku, žemle namočíme v teplej vode. Cibuľu najemno nakrájame na troche oleja do sklovita, k tomu pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, ďalej najemno nkrájanú petržlenovú vňať, všetko spolu udusíme.

Túto zmes pridáme k pomletému mäsu so sumčeka afrického, osolíme a okoreníme. Zo žemlí vytlačíme vodua tiež pridáme k zmesi. Potom primiešame 2 vajíčka. Pridáme strúhanku len na zahustenie. Podľa chuti dokoreníme.

Brokolicu rozdelíme na ružičky, krátko blanšírujeme ( prudko povaríme) v slanej vriacej vode, prelejme studenou vodou, aby nestratila zelenú farbu.

Očistenú papriku nakrájame na hrubé kocky, šalotky očistíme a rozdelíme na polovičky, očistenú mrkvu nakrájame, šampiňóny pokrájame na štvrtiny.

Na panvici rozohrejem 2 PL oleja a postupne pridávame mrkvu, papriku, šalotky, opečieme a asi 2 minúty necháme dusiť, potom pridáme šampiňóny a brokolicu, osolíme a okoreníme a dusíme ďalšie 2 minúty.

Prilejeme biele víno a necháme 2 minúty pod pokrievkou dôjsť. Medzitým z pripravenej zmesi vytvarujeme knedličky a v horúcom oleji vyprážame.

Servírovanie:

Zeleninu dáme do stredu plytkého taniera a na ňu položíme vypražené knedličky a dozdobíme klíčkami.