Rybie fašírky

Ingrediencie: pre 6 ľudí

Postup prípravy:

Do tohto receptu môžete použiť rybie filety zo sumčeka afrického čerstvé aj zmrazené. Filety nakrájame na malé kocky, a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme na jemno. Pečivo namočíme v mlieku, vytlačíme prebytočné mlieko a pridáme k rozmixovanému rybiemu mäsu. Pridáme vajce. Cibuľu opražíme na 1 PL oleja do zlatista, ľahko osolíme, pridáme čerstvú petržlenovú vňať a všetko nakoniec pridáme k rybej zmesi. Osolíme, okoreníme.

V rukách formujeme 6 – 8 fašírok, ktoré obaľujeme v strúhanke. Vypražíme na oleji na panvici do zlatista z obidvoch strán, cca 5 – 6 minút.

Ako prílohu môžeme použiť zemiakový šalát s trochou tatárskej omáčky, vhodné sú aj opečené zemiaky a zeleninový šalát alebo zemiaky s teplou anglickou zeleninou.

Energetické hodnoty:

1 fašírka 125 kcl a cca 2,5 g tuku