Rybie fašírky
Ingrediencie: pre 6 ľudí
- 200 – 300 g filiet zo sumčeka afrického
- 1 žemľa
- 100 ml mlieka
- 1 vajce
- 1 malá cibuľa
- Čerstvá petržlenová vňať
- Soľ, korenie
- Strúhanka na obaľovanie
- 4 PL oleja
Postup prípravy:
Do tohto receptu môžete použiť rybie filety zo sumčeka afrického čerstvé aj zmrazené. Filety nakrájame na malé kocky, a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme na jemno. Pečivo namočíme v mlieku, vytlačíme prebytočné mlieko a pridáme k rozmixovanému rybiemu mäsu. Pridáme vajce. Cibuľu opražíme na 1 PL oleja do zlatista, ľahko osolíme, pridáme čerstvú petržlenovú vňať a všetko nakoniec pridáme k rybej zmesi. Osolíme, okoreníme.
V rukách formujeme 6 – 8 fašírok, ktoré obaľujeme v strúhanke. Vypražíme na oleji na panvici do zlatista z obidvoch strán, cca 5 – 6 minút.
Ako prílohu môžeme použiť zemiakový šalát s trochou tatárskej omáčky, vhodné sú aj opečené zemiaky a zeleninový šalát alebo zemiaky s teplou anglickou zeleninou.