Sumček africký na šaláte
Ingrediencie pre 4 osoby
Na šalát:
- 4 rajčiny
- 1 šalátová uhorka
- 1 malý ľadový šalát
- 1 konzerva sladkej kukurice
- 1 konzerva fazúľ
- 1 kyslá smotana
- 2 – 3 PL barbecue omáčky
- 2 – 4 PL kečup
- 2 – 3 PL Ocot
- Soľ a čerstvo pomleté korenie
Na rybu:
- 4 filety zo sumčeka afrického á 150 g
- 2 PL medu
- 2 PL olivového oleja
- Citrónové korenie
- Soľ
- Pár tymiánových lístočkov
- 2 PL olivového oleja na opečenie
Postup prípravy:
Rajčiny umyjeme a nakrájame na kocky. Uhorku ošúpeme, pozdĺžne rozpolíme, odstránime jadrá a nakrájame na plátky. Ľadový šalát umyjeme a natrháme na pásiky.
Kukuricu a fazuľu necháme odkvapkať. Kyslú smotanu zmiešame s barbecue omáčkou, kečupom a octom, pridáme soľ, korenie a šalátové prísady.
Filety zo sumčeka afrického umyjeme a osušíme.
Z medu, oleja a citrónového korenia, soli a tymiánu pripravíme marinádu a potrieme ňou filety. Rybu opečieme na rozpálenom oleji do zlatohneda 8 – 13 minút. Hotovú rybu poukladáme na vrch šalátu.
Ozdobíme tymiánovými lístkami, kúskami citrónu a podávame s bagetou.