Sumček africký na šaláte

Ingrediencie pre 4 osoby

Na šalát:

Na rybu:

Postup prípravy:

Rajčiny umyjeme a nakrájame na kocky. Uhorku ošúpeme, pozdĺžne rozpolíme, odstránime jadrá a nakrájame na plátky. Ľadový šalát umyjeme a natrháme na pásiky.

Kukuricu a fazuľu necháme odkvapkať. Kyslú smotanu zmiešame s barbecue omáčkou, kečupom a octom, pridáme soľ, korenie a šalátové prísady.

Filety zo sumčeka afrického umyjeme a osušíme.

Z medu, oleja a citrónového korenia, soli a tymiánu pripravíme marinádu a potrieme ňou filety. Rybu opečieme na rozpálenom oleji do zlatohneda 8 – 13 minút. Hotovú rybu poukladáme na vrch šalátu.

Ozdobíme tymiánovými lístkami, kúskami citrónu a podávame s bagetou.