Sumček africký so zemiakovým pyré

Ingrediencie: pre 4 osoby

 

Postup príprava:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a varíme v slanej vode asi 20 minút. varíme do mäkka.

Medzitým umyte rybieho filé a osušte. Ryby sa soľou a korením. Papriku umyte, očistite a nakrájajte na kocky. Olivy nakrájajte na krúžky, vetvičky tymiánu umyjeme a osušíme. Mlieko ohrejeme a pridáme šľahačku, maslo a polovicu tymiánu a 2 – 3 minúty necháme zľahka povariť. Na zvyšnom tymiáne oddelíme lístočky od stoniek a najemno posekáme.

Olivový olej rozohrejeme na nepriľnavej panvici, vložíme plátky z filetu, kožou nadol, okolo ryby pridáme pokrájanú papriku, plátky olív, kapary a zvyšný tymián. Všetko spolu 2 – 3 minúty opečieme, potom ryby otočíme a panvicu, a panvicu odložíme z plameňa.

Zemiaky roztlačíme, pomixujeme s mliečnou zmesou, ochutíme soľou a muškátovým orechom.

Pyré rozdelíme do kruhu na tanier a do prostriedku dáme dve filety a šťavu z panvice.