Sumček na citrónovej brokolici
Ingrediencie pre 2 osoby
- 2 ks filety zo sumčeka afrického (300 g)
- 1 brokolica
- 1 cibuľa
- Slnečnicový olej
- ½ šálky zeleninového vývaru
- Soľ
- Korenie
- Muškátový oriešok
- 50 g kyslej smotany
- ½ PL stredne ostrej horčice
- 2 mesiačiky citróna
- Prípadne sladidlo
Postup prípravy:
Brokolicu rozdelíme na ružičky, odrežeme stonky a nakrájame na kocky. Ružičky brokolice blanšírujeme v horúcej vode a prudko ochladíme studenou vodou. Stonky a nakrájanú cibuľu opečieme na horúcom oleji a necháme povariť asi 3 minúty v zeleninovom vývare. Na záver ochutíme korením a muškátovým orieškom.
V samostatnej nádobe si pripravíme zálievku z kyslej smotany, soli, horčice a čierneho korenia, citrónovej šťavy, prípadne môžeme pridať aj trošku sladidla.
Do vrecka na pečenie vymasteného maslom poukladáme brokolicové ružičky, na vrch položíme filety afrického sumčeka osolené, okorenené a pokvapkané citrónovou šťavou, a všetko prelejeme zálievkou z kyslej smotany. Vrecko uzatvoríme a popicháme ho ihlou. Dáme ho piecť do rúry pri 175 °C po dobu asi 25 minút.
Dobrú chuť.