Sumček na citrónovej brokolici

Ingrediencie pre 2 osoby

Postup prípravy:

Brokolicu rozdelíme na ružičky, odrežeme stonky a nakrájame na kocky. Ružičky brokolice blanšírujeme v horúcej vode a prudko ochladíme studenou vodou. Stonky a nakrájanú cibuľu opečieme na horúcom oleji a necháme povariť asi 3 minúty v zeleninovom vývare. Na záver ochutíme korením a muškátovým orieškom.

V samostatnej  nádobe si pripravíme zálievku z kyslej smotany, soli, horčice a čierneho korenia, citrónovej šťavy, prípadne môžeme pridať aj trošku sladidla.

Do vrecka na pečenie vymasteného maslom poukladáme brokolicové ružičky, na vrch položíme filety afrického sumčeka osolené, okorenené a pokvapkané citrónovou šťavou, a všetko prelejeme zálievkou z kyslej smotany. Vrecko uzatvoríme a popicháme ho ihlou. Dáme ho piecť do rúry pri 175 °C po dobu asi 25 minút.

Dobrú chuť.