Sumček na omáčke z rulandského bieleho vína

Ingrediencie (4 porcie)

Postup prípravy:

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode s rascou asi 25 minút.

Filety zo sumčeka umyjeme v studenej vode, osušíme, nakrájame na pásiky, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme.

Na panvici rozohrejeme 50 g masla, pásiky sumčeka opečieme z obidvoch strán a prikryté dusíme na miernom plameni.

Žĺtko, rybiu omáčku, biele víno vyšľaháme vo vodnom kúpeli do krémovej konzistencie. V malom hrnci rozpustíme 100 g masla a po kvapkách pridávame do krémovej zmesi.

Kel očistíme, umyjeme a nakrájame na pásiky, zvyšné maslo zohrejeme na panvici a kel dusíme do polomäkka. Pridáme kyslú smotanu, orechy, soľ, korenie a muškátový orech.

Zemiaky scedíme a zbavíme šupky.

Na tanieri servírujeme filety z afrického sumčeka, zemiaky, kelovú prílohu a prelejeme vínovou omáčkou z rulandského bieleho. Na záver môžeme podľa chuti ozdobiť bylinkami.