Tagliatelle s filetami zo sumčeka

Ingrediencie: pre 4 osoby

Postup prípravy cestovín:

Tagliatelle uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody do al dente.

Medzitým umyte vodou a osušte pomaranč. Pomarančovú kôru na strúhadle, pomaranč rozpoľte a vytlačte z neho šťavu, bazalku umyte, osušte a lístočky nakrájajte. Cestoviny po uvarení odceďte a nechajte odkvapkať. Na nepriľnavej panvici rozohrejte olivový olej s maslom, pridajte uvarenú cestovinu, a krúživým pohybom prehrejte, potom nalejte pomarančovú šťavu a šľahačku, a nechajte variť až pokiaľ sa tekutina neodparí.

Postup prípravy filiet:

Filety zo sumčeka osoľte a okoreňte, z obidvoch strán opečte na olivovom oleji. Po opečení filety nakrájajte na pásiky.

Servírovanie:

Cestoviny posypte bazalkou, osoľte, okoreňte a rozdeľte na taniere a obložte plátkami filiet zo sumčeka.

Na záver všetko posypte nastrúhanou pomarančovou kôrou.