Tagliatelle s filetami zo sumčeka
Ingrediencie: pre 4 osoby
- 500 g tagliatelle
- Soľ
- 1 neošetrený pomaranč
- 4 vetvičky bazalky
- 2 lyžice olivového oleja
- 30 g masla
- 100 g šľahačky
- Čerstvo mleté čierne korenie
- 120 g filiet zo sumca
Postup prípravy cestovín:
Tagliatelle uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody do al dente.
Medzitým umyte vodou a osušte pomaranč. Pomarančovú kôru na strúhadle, pomaranč rozpoľte a vytlačte z neho šťavu, bazalku umyte, osušte a lístočky nakrájajte. Cestoviny po uvarení odceďte a nechajte odkvapkať. Na nepriľnavej panvici rozohrejte olivový olej s maslom, pridajte uvarenú cestovinu, a krúživým pohybom prehrejte, potom nalejte pomarančovú šťavu a šľahačku, a nechajte variť až pokiaľ sa tekutina neodparí.
Postup prípravy filiet:
Filety zo sumčeka osoľte a okoreňte, z obidvoch strán opečte na olivovom oleji. Po opečení filety nakrájajte na pásiky.
Servírovanie:
Cestoviny posypte bazalkou, osoľte, okoreňte a rozdeľte na taniere a obložte plátkami filiet zo sumčeka.
Na záver všetko posypte nastrúhanou pomarančovou kôrou.